0-2 Anders Mårtensson (Martin Jönsson) 24 min
1-2 63 min

Varningar
Mikael Fransson 39 min

Tillbaks i vinnarspåret igen i blåsig och regnig match mot IFK Ystad. Efter två raka matcher utan seger så kändes det som om det var tvunget att vi skulle vinna idag för att vända på trenden igen. Östra Torp kom rejält taggade till matchen men det var svårspelat i snålblåsten som svepte in över Ystads IP. I matchens 7:e minut slår Andreas Sjödin en lång frispark in i IFK Ystads straffområde mot bortre delen där Anders Mårtensson allt som oftast dyker upp. Anders får ner bollen på backen och är på väg att slå den i mål men en Ystadhand stoppar bollens väg mot mål utan reaktion från domaren. I den 8:e minuten slår Martin Jönsson en perfekt hörna som Anders Mårtensson går upp och nickar tätt över. IFK Ystad spelar enligt modellen 4-5-1 och har svårt att skapa ett organiserat spel på Torps planhalva. I den 18:e minuten sticker Filip Zahn in en underbar boll bakom Ystads backlinje till en framstormande Mathias Herrström som blir fri med målvakten men målvakten gör en kanonräddning på Mathias avslut. I den 20:e minuten får Mikael Fransson tag i bollen vid mittlinjen och avancerar några steg framåt innan han slår en helt underbar yttersida som skär rakt genom Ystads försvar till Filip Zahn som ensam med målvakten elegant placerar in 0-1 för Torp. Detta var Filips 8:e seriemål i år. I matchens 24:e minut slår Martin Jönsson en ny fin hörna som Anders Mårtensson når högst på och Anders nick touchar en Ystadspelare på väg in i mål fram till 0-2. Detta var Anders första seriemål i år. Torp trummar på bra nu och man väntar bara på nästa mål. I den 29:e minuten slår Filip Marras en bra frispark till Mathias Herrström som nickar bollen över mål. I den 42:a minuten får Andreas Sonesson göra sin första ingripande då han gör en fin räddning på ett skott. Östra Torp går till pausvila med en 0-2 ledning. Andra halvlek börjar med mycket bollinnehav för Östra Torp, därför kändes det lustigt när IFK Ystad reducerade till 1-2 i den 63:e minuten då en spelare kom fri med Andreas Sonesson. I den 70:e minuten slår Johan Revesz en frispark från långt håll som målvakten lyckas rädda till hörna. I den 76:e minuten är det Kaj Nurmi som frestar Ystadmålvakten med ett skott och den här gången också tippar han ut den till hörna. I den 78:e minuten slår Filip Marras en hörna där Sebastian Lindahl, Mikael Fransson och Filip Zahn får en trippelchans där bollen tillslut går utanför stolpen. I den 80:e minuten gör Andreas Sonesson en utmärkt dubbelräddning då två Ystadspelare kom fria misstänkt offside. I den 86:e minuten kommer en väldigt märklig situation. En Ystadspelare slår ett inlägg som Andreas Sonesson oattackerad går upp och ska plocka ner men Andreas tappar bollen och den dimper ner till en Ystadspelare som rakar in den i mål till 2-2, trodde vi. Domaren blåser av och ger frispark till vår målvakt Andreas Sonesson. Där har vi otroligt TUR. I matchens 90:e minut får Sebastian Lindahl chansen från 35-40 meter att lobbskjuta bollen över målvakten som befann sig långt upp i banan men Sebastians nästan utmärkta försök lägger sig uppe på nättaket. Domaren blåser av matchen och vi har vunnit med 1-2. Vår högerback Anders Mårtensson gjorde precis allting rätt idag och krönte sin insats med ett mål. I nästa match väntar Anderslövs BoIK på bortaplan på onsdagen den 17:e juni klockan 19.00.